Zapisy na II edycję EcoRun zamknięte!

Zakończyły się zapisy online na jeden z największych biegów ekologicznych w Polsce. II edycja EcoRun by Stowarzyszenie Dr.Max Zdrowie odbędzie się 28 maja 2023 r. w Parku Grabiszyńskim we Wrocławiu (polana przy wzgórzu z Cmentarzem Żołnierzy Polskich)

Na bieg stacjonarny można zapisać się jeszcze podczas wydarzenia tj. 28 maja. Biegnijmy RAZEM do CELU! A celem jest zalesienie Wrocławia!

Dystans to 5 i 2,5 km

Trasa prowadzi przez ulubiony przez mieszkańców i biegaczy Park Grabiszyński. Do pokonania jest 5 km dla osób (start o godz. 11.00), które na co dzień mają styczność z bieganiem i innym rodzajem aktywności fizycznej oraz 2,5 km (start o godz. 11.05) dla tych, co przygodę ze sportem dopiero zaczynają lub preferują inne formy ruchu. Jeśli nie lubisz biegać – nic straconego! Dystans 2,5 km możesz przespacerować, przejść z kijkami Nordic Walking, czy wózkiem ze swoim maluszkiem. II edycja EcoRun by Stowarzyszenie Dr.Max Zdrowie to bieg dla WSZYSTKICH!

Regulamin

Trasa biegu na 5 km i 2,5 km

Liczy się CEL!

Naszym celem jest zazielenić Polskę! Za każdego uczestnika biegu posadzimy jedno drzewo. Chcemy, aby każdy miał szansę dołączyć do naszego wyzwania i rozpocząć świadomą i aktywną działalność na rzecz zdrowia i ekologii.

Zapisy na Eco Kids także zamknięte

28 maja, zaraz po głównym wydarzeniu EcoRun, odbędą się zawody dla dzieci, w których do pokonania będą trasy od 100 do 400 m w Parku Grabiszyńskim.

A w Pakiecie Startowym: medal, owoc, mały upominek oraz ekologiczna obietnica, że za każdego młodego zawodnika posadzimy jedno drzewo.

Regulamin

Harmonogram imprezy

Godz. 8.00-15.00 – PIKNIK zdrowotno-sportowy

Godz. 8.00-10.30 – praca biura zawodów dla biegaczy 2,5 oraz 5 km

Godz. 10.30–12.30 – praca biura zawodów dla dzieci

Godz. 10.45 rozgrzewka dla biegaczy na dystans 2,5 km oraz 5 km

Godz. 11.00 – start na dystans 5 km

Godz. 11:05 – start na dystans 2,5 km

Godz. 12:30 – zakończenie biegów

Godz. 12:45 – dekoracje zawodników

Godz. 13:30 – rozpoczęcie biegów dla dzieci

Rozpiska poniżej:

• 13.30 – roczniki 2019 – dystans 100m
  • 13.45 – roczniki 2018 – dystans 100m
  • 14.00 – roczniki 2017  – dystans 150m
  • 14.15 – roczniki 2015-2016 – dystans 200m
  • 14.30 – roczniki 2013-2014 – dystans 300m
  • 14.45 – roczniki 2011-2012 – dystans 400m

Godz. 15:00 – zakończenie impreza

Odbiór pakietów

Oferujemy Państwu odbiór pakietów startowych w dniach:

27.05.2023r. Siedziba Stowarzyszenia Dr.Max Zdrowie ul. Krzemieniecka 60a

Biuro dostępne w godzinach 12:00 – 18:00

28.05.2023r. Biuro zawodów w dniu imprezy. Park Grabiszyński

Biuro dostępne dla biegaczy 2,5 oraz 5 km: 8:00 – 10:30

Biuro dostępne dla biegów dziecięcych: 10:30 – 12:30

-> Informujemy, że w określonych godzinach, będą zapisywani uczestnicy pod daną kategorie biegową.

-> W przypadku dzieci konieczne będzie wypełnienie na miejscu lub przyniesienie wypełnionego oświadczenia.

-> Osoby niepełnoletnie, aby odebrały pakiet muszą mieć wydrukowane oświadczenie.

->upowaznienie-do-odbioru-pakietu EcoRun

II Edycja Eco Run to nie tylko rywalizacja sportowa, ale także piknik, na którym powstanie miasteczko zdrowotno-sportowe, a w nim wiele bezpłatnych atrakcji zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci.

Odwiedzający będą mogli skorzystać z konsultacji dietetycznych, spotkać się z fizjoterapeutą i trenerem personalnym, a także wykonać badania: składu ciała, pomiaru ciśnienia, saturację oraz EKG punktowe. Głównym motywem wydarzenia jest bieg, więc na pikniku nie mogło zabraknąć atrakcji sportowych, a wśród nich: możliwość „wyjeżdżania” koktajlu na rowerach treningowych, przeciąganie liny czy bardzo energetyczna rozgrzewka!

Zaplanowaliśmy także grę „Zapunktuj dla zdrowia na MAXa” – uczestnicy będą zbierać punkty na stanowiskach partnerów biegu. Otrzyma je ten, kto prawidłowo rozwiąże zadanie o charakterze prozdrowotnym, prosportowym lub edukacyjnym. Punkty będzie można wymienić na gadżety od Stowarzyszenia Dr.Max Zdrowie. Karty i nagrody przewidziano dla pierwszych 1000 osób.

Kolejnym istotnym elementem eventu będzie specjalna strefa dla dzieci. W programie są m.in. dmuchańce, malowanie twarzy, balony z helem, warsztaty z tworzenia woreczków zapachowych na stoisku Dr.Max Drogerii czy bańki mydlane.

Po tych wszystkich licznych atrakcjach ważny będzie też odpoczynek – na wszystkich będzie czekać strefa chilloutu z leżakami, a także foodtracki z jedzeniem i napojami.

Regulamin pikniku

Bieg Wirtualny

Nie możesz pobiec w biegu ekologicznym po Parku Grabiszyńskim 28 maja? Nie zatrzymuj się! Dołącz do grona biegaczy, którzy zdecydowali się na Bieg Wirtualny. Ten trwa cały miesiąc! Od 15 maja do 15 czerwca możecie pokonać dystans w dogodnych dla Was warunkach i miejscu.
Będzie sportowa rywalizacja ale i fair play. Do tego zasady jak w każdym innym rodzaju biegu EcoRun, czyli 1 uczestnik = 1 drzewo! Zapisy przedłużone do 30 maja!
 Zapisy na bieg wirtualny

Link do wydarzenia na Facebooku:
Dołącz do nas!

Organizatorzy: